Stockholmsverken – AMF Fastigheter, Magnus Ladulåsgatan

I det klassiska industrikvarteret Stockholmsverken möts det nya och gamla Södermalm. Totalt omdanas 23 000 kvadratmeter till moderna lokaler med hög teknisk standard och industriell känsla, varav 20 000 kvm är kontor och 3 000 kvm handel och restaurang. Här har man återskapat vackra tegelfasader, entréer, trapphus, kontor och öppnat upp två inbjudande innergårdar. I gatuplan planeras ett antal nya restauranger och caféer.

Stockholmsverken ligger mitt i ett kluster av arkitekter, designers och spelinnovatörer blandat med butiker, caféer, barer och restauranger.

Från och med 2019 erbjuder AMF kontorslokaler mellan ca 400-1500 kvm i vardera av Stockholmsverkens två fastigheter. Målsättningen är att skapa en kreativ mötesplats att jobba och umgås i.

Som i alla moderna kommersiella lokaler i stadsmiljö behövde man en yteffektiv och användarvänlig cykelparkeringslösning för hyresgästernas medarbetare som förväntas cykla till jobbet i hög utsträckning.

Totalt blev det 81 st vertikala cykelparkeringar och 54 st COBRA-parkeringar i de 4 st cykelrummen. Några vertikala cykelparkeringar fick monteras på en lackerad plyfaskiva (som skruvades och limmades på vägg) då den befintliga tegelväggen inte fungerade för direktmontering. Det finns även ett par ytterligare cykelrum som är tomma men som kommer att inredas på lämpligt sätt om det skulle behövas ännu flera cykelparkeringar framöver. Dessutom installerades två stora servicestationer för att ytterligare förbättra servicen gentemot hyresgästerna.