Hägernäshuset, Täby

Hägernäshuset är ett modernt kontorshotell som ligger ca 15 km norr om Stockholm i Täby kommun. Alla hyresgäster har tillgång till fastighetens distributionscenter med hantering av in- och utgående gods samt relaxavdelning, bastu och välutrustat gym.

Då ett ökande antal personer cyklar till arbetet och cyklarna blir alltmer avancerade och dyra, bestämde man sig för att skapa ett antal cykelparkeringar inomhus, där cyklarna kunde skyddas från såväl stöld som väder.

Lösningen blev att man installerade vertikala cykelparkeringar i ett teknikrum. Den vertikala lösningen innebar att man kunde utnyttja en så kallad ”död yta” som inte används för någonting annat. Resultatet: En yt- och kostnadseffektiv cykelparkering samt ökad kundnöjdhet!

Referens: Julius Hefte, Basella AB
E-mail: info@hagernashuset.se