Atrium Ljungberg – Sickla Galleria

Sickla har starka rötter i den svenska industrihistorien. Vid Finnboda och Henriksberg uppstod i slutet av 1800-talet ett industriområde alldeles utanför Stockholms tullar. År 1997 tog dåvarande Ljungberggruppen över fastighetsbeståndet från Atlas Copco, som fortfarande finns kvar i Sickla. Sedan dess pågår omvandlingen till en dynamisk stadsdel i en ny del av Stockholm som växer snabbt i nuvarande fastighetsägaren Atrium Ljungbergs regi.

Köpkvarteret i Sickla, där Sickla Galleria ligger, är en av Stockholms största handelsplatser med 150 butiker, restauranger och caféer. Här finns också flera gym och en biograf.

Intill Sickla Galleria finns ett parkeringsgarage för bilar i två plan. Då fastighetsägaren fastställt att det fanns ett behov av ytterligare stöldsäkra cykelparkeringar för de som arbetar i gallerian, avdelade man ytor i parkeringsgaraget för detta. På dessa ytor, en yta per våningsplan, byggdes gallerburar (leverantör Troax) och dessa inredde Klaver Cykelparkering med 102 vertikala cykelparkeringar, 96 st 2-våningsparkeringar och 20 st COBRA-parkeringar. Dessutom 5 st Parkeringsbågar för lastcyklar. Utöver cykelparkeringarna, installerades även skåp för laddning av elcykelbatteri (totalt 24 st fack med kodlås), en servicestation samt två cykellåsparkeringsbågar.

En genomtänkt, användarvänlig och komplett cykelparkeringslösning som helt säkert kommer att uppskattas mycket!