Aimo Park Sophiahemmet

I början av 2019 förvärvade det japanska företaget Sumitomo Q-Park och bytte i samband med förvärvet namn på företaget till Aimo Park. Aimo Park är idag Nordens ledande parkeringsföretag med omkring 370 000 parkeringsplatser för bilar i Sverige, Norge och Finland. Företagets vision är att bidra till en sund samhällsutveckling genom att erbjuda tjänster inom mobilitet som gör vardagen enklare.

Bland mycket annat hanterar Aimo Park parkeringssituationen kring Sophiahemmet, ett högspecialiserat sjukhus i Stockholm som ägs av en ideell förening. Sophiahemmet vill gärna utöka antalet cykelparkeringar då detta bidrar till en god miljö och hälsa. Samtidigt har man haft ganska stora problem med cykelstölder och inte heller oändligt med ytor tillgängliga kring de olika byggnaderna.

Med målsättningen att förbättra cykelparkeringssituationen vid Sophiahemmets olika fastigheter, kontaktades Klaver Cykelparkering. Det bestämdes att det skulle göras en testparkering med Klavers 2-våningsparkeringar, både för att få feedback på hur dessa yteffektiva cykelparkeringar fungerar i praktiken men också för att få bukt med cykelstölderna.

Resultatet blev 44 st 2-våningsparkeringar som placerades i en gallerbur med taggtråd högst upp, en såväl funktionell som estetiskt tilltalande cykelparkeringslösning!